Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ورزش 3»
2024-05-04@03:17:26 GMT

اولین بازی تاریخ فوتبال ایران به روایت تصویر!

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۶۷۸۵

تیم ملی ایران در اولین دیدار غیررسمی خودش تحت کاپیتانی اولین لژیونر خود به مصاف قفقاز رفت.

به گزارش " ورزش سه" بسیاری از مورخان فوتبال ایران معتقدند که اولین بازی تیم ملی ایران در سال 1305 رخ داد. جاییکه تیم ملی برای چند بازی دوستانه به بادکوبه جمهوری سوسیالیستی شوروی آذربایجان (قفقاز) سفر کرد و این در حالی است که بسیاری معتقدند که آن تیم «منتخب تهران» بود و عنوان «تیم ملی» نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با احتساب این موضوع که اولین بازی ملی ایران همین دیدار بود، باید گفت اولین کاپیتان و فوروارد تیم ملی فوتبال ایران در دیدار مقابل قفقاز "حسین‌علی‌خان سردار" بود که تا سال 1299 در کشور سوئیس اقامت داشت و به فوتبال مشغول بود. وی که در آخرین سال اقامتش در سوئیس در‌ بازی بین دو تیم سوئیس و فرانسه، فوروارد سوئیس بود، به‌عنوان اولین لژیونر تاریخ فوتبال ایران شناخته می‌شود.


اما اساس پیدایش تیم ملی ازاین‌قرار بود که در سال 1299 "حسین‌علی‌خان" به دعوت میر مهدی ورزنده (وی را به‌عنوان پدر ورزش مدرن می‌دانند و درس تربیت‌بدنی ایران در مدارس در سال ۱۳۰۶ به همت ورزنده در مجلس به تصویب رسید) او برای تشکیل تیم ملی فوتبال ایران به تهران برمی‌گردد. در این بازگشت برادر دوقلویش "احمدعلی‌خان سردار" و برادر بزرگ‌ترشان "خان خانان سردار" نیز که هر سه آن‌ها در سوئیس مدرسه فوتبال می‌رفتند همراه با او به ایران بازگشتند.

 


پنج سال طول کشید تا تیم تشکیل و بازیکنان آماده‌ی بازی شوند.بازیکنانی مثل محمدعلی شکوه، رضا قلی کلانتر، یوسف سمرقندی، علی امیر اصلانی، حسن مفتاح، ابوالفتح افخمی و امیرحسین صدقیانی که از بلژیک آمده بود دیگر اعضای تیم بودند.


"حسین‌علی خان" پیش از آن به مدت پنج سال در باشگاه "سروت" در ژنو سوئیس توپ می‌زد و تا سال 1302 برای قراردادی که یا این تیم داشت چند بار به سوئیس برگشت. در ایران نیز علاوه بر بازی ملی، عضو کلوپ تهران بود و دهه‌ی بیست شمسی مربی باشگاه طوفان شد.


 گفتی است حسین‌علی‌خان سردار، هفتم خرداد 1356 در تهران درگذشت.


همانطورهم که در عکس مشاهده می‌کنید "حسین‌علی خان "به‌عنوان کاپیتان تیم ملی جهت انجام مراسم ابتدایی بازی رو در روی کاپیتان قفقاز قرارگرفته است تا یکی از لحظات تاریخی فوتبال ایران به ثبت برسد.

تیم ملی ایران

منبع: ورزش 3

کلیدواژه: تیم ملی ایران فوتبال ایران حسین علی خان ملی ایران تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.varzesh3.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ورزش 3» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۶۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: در تهران نیز با ورود اتومبیل به خیابان‌های شهر در اواخر دوران قاجار، نخستین گواهینامه‌ها یا تصدیق‌های رانندگی صادر شد. «علیرضا زمانی» تهران‌پژوه، در این‌باره می‌گوید: «محمدناصر انشاء معروف به ناصرخان انشاء اولین ایرانی بود که با سفر به آمریکا گواهینامه رانندگی گرفت. او علاوه بر یادگیری رانندگی و اخذ گواهینامه، با مراحل و چگونگی برگزاری آزمون رانندگی نیز آشنا شد و پس از بازگشت به تهران به عنوان سرکاردان فنی نظمیه برای نخستین بار در تهران آزمون رانندگی گرفت و برای نخستین رانندگان تهرانی گواهینامه رانندگی صادر کرد.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

با برگزاری نخستین آزمون‌های رانندگی در تهران، اولین تصدیق‌های رانندگی نیز صادر شد. زمانی می‌گوید: «نهمین روز از مرداد سال ۱۳۰۸ در تاریخ حمل و نقل خودرویی تهران روز منحصربه‌فردی است. در این روز «سیف‌الله خان» به اولین تهرانی تبدیل شد که در پایتخت گواهینامه یا تصدیق رانندگی گرفت.» در این گواهینامه تاریخی که روی آن عنوان «تصدیق‌نامه» درج شده، آمده است: « «بموجب این ورقه تصدیق می‌نماید که آقای سیف اله خان از تاریخ ۹ خرداد ماه ۱۳۰۷ تا تاریخ ۹ مرداد ۱۳۰۸ مرتبا با ادامه تحصیلات خود در موسسه اتومبیل‌رانی، دوره تحصیلات علمی و عملی اتومبیلرانی به اتمام رسانیده و از عهده امتحانات ۳ مرحله‌ای برآمده است.»

نخستین بانوان تهرانی که موفق به کسب تصدیق‌نامه شدند نیز در تهران قدیم ماجرای جالبی دارد. «شوکت الملوک جهانبانی» یکی از اولین بانوان تهرانی بود که در سال ۱۳۱۹ تصدیق‌نامه رانندگی گرفت. همان سال تنها ۴۶ زن تهرانی گواهینامه رانندگی داشتند اما این آمار در سال ۱۳۳۹ به ۴۴۲ نفر رسید.

پس از صدور نخستین گواهینامه رانندگی در تهران، ۱۰ سالی طول کشید تا نخستین آئین‌نامه راهنمایی و رانندگی به تصویب دادگستری برسد و فرآیند اخذ گواهینامه سر و شکل نظام‌مندتری به خود بگیرد. در این سال، شهربانی تهران گواهینامه‌های رانندگی را به صورت دفترچه هفت‌صفحه‌ای برای متقاضیان صادر کرد تا اینکه در سال ۱۳۴۰ گواهینامه دفترچه‌ای تک‌برگ که ۴ سال اعتبار داشت جایگزین آن شد.

کد خبر 848280 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری خبر مهم همشهری محله حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • اولین صحبت‌های مدیرعاملی که به صورت مربی تهرانی سیلی زد
  • اولین صحبت‌های مدیرعاملی که به صورت مربی تهرانی سیلی زد | این مربی حدود ۳۰ دقیقه مقاومت می‌کرد و حاضر به خروج از زمین نبود!
  • اولین حرف های آتیلا حجازی درباره استقلال | من خارج از کشور بودم اما ...|‌ با این شرایط قهرمانی آسیا صد درصد شدنی است
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران با روایت صفحات مجازی
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • رئال مادرید و کسب ۴ تساوی پیاپی برای اولین‌ بار در لیگ قهرمانان اروپا
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد